Gezonde chocolade is een echt boost voor je weerstand

Acticoa chocolade

Acticoa chocolade is de manier bij uitstek om van gezonde chocolade te genieten. Zeven jaar onderzoek is er aan vooraf gegaan om de natuurlijke flavonoïden die in cacao voorkomen te bewaren in het proces van cacao naar chocolade. Lees zeker verder en ontdek hoe je gezonder kan leven zonder in te boeten op de zalige zonde die chocolade heet.

Wat zijn flavonoïden?

Flavonoïden zijn antioxidanten die onder andere voorkomen in thee, bosbessen, braambessen, frambozen, citrusvruchten, groene groenten, kruiden en cacao. Spijtig genoeg gaan maar liefst zeventig procent van deze flavonoïden verloren wanneer cacao naar chocolade wordt omgezet. Maar dat was buiten Acticoa gerekend. Bij dit proces kunnen we immers tot tachtig procent van deze stoffen bewaren. Buiten de reeds vermelde flavonoïden bevat donkere cacao maar liefst 200 heilzame stoffen. Niet voor niets werd chocolade door de Maya’s vereerd vanwege de infectie- en ontstekingsremmende eigenschappen.

Gezonde chocolade de vele voordelen

De cacaoflavonolen dragen onder andere bij tot een gezonder hart. Deze stof helpt de bloedvaten elastisch te houden wat aderverkalking kan vermijden. Tevens is het een boost voor je immuunsysteem en zorgt het voor de stijging van interferon, een antivirale stof, in het bloed. Tenslotte zorgt het magnesium dat je binnenkrijgt ervoor dat je concentratie en geheugen een oppepper krijgen. Deze wonderchocolade heeft niet voor niets als enige chocolade ter wereld het label ‘gezond’ gekregen van de EFSA (European Food Safety Authority).

Hoeveel heb ik ervan nodig?

Amper 10 gram van deze overheerlijke chocolade per dag draagt bij aan een gezonder lichaam. Bovendien ervaar je na amper 2 uur na inname het maximale effect dat maar liefst 6 tot 8 uur zorgt voor het optimale transport van zuurstof naar je spieren. Geniet dus niet alleen van de heerlijke smaak maar weet ook dat je iets goed doet voor de innerlijke mens.

Tevens behaal je met deze dosis de aangeraden minimum van 4000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) per dag. Hiermee verwijzen we naar de goede balans van anti-oxidanten in ons lichaam die de strijd aangaan met vrije radicalen. Onze huidige levensstijl laat het immers niet toe om voldoende groenten en fruit te eten om deze hoeveelheid te bereiken. Kortom genieten was nog nooit goed voor je.

Bron: www.logochoc.nl