Sauvignon Blanc van WIjnbeurs

De beste wijn bij lichte en gezonde gerechten

Iedere wijndrinker heeft wel eens een glas Sauvignon Blanc gedronken. Dat is ook niet gek, aangezien elk restaurant en elke bar wel wijn van deze druif op de kaart heeft staan. Het is een internationaal druivenras dat in veel landen staat aangeplant, maar zeker niet altijd hetzelfde smaakt.

Hoe smaakt Sauvignon Blanc?

Ondanks dat niet elk glas Sauvignon Blanc hetzelfde is, zijn er zeker overeenkomsten. Zo is het altijd een frisse en strakke witte wijn. De wijn kan grassig smaken met een flinke dosis citrus of juist meer tonen hebben van passievrucht. De zuren zijn altijd aanwezig in een glas Sauvignon Blanc. Elegante verschijningen van deze druif zien we terug in de Loire met beroemde appellations als Sancerre en Pouilly-Fumé. Wijnen uit Marlborough in Nieuw-Zeeland kenmerken zich vaak door wat meer tropische smaken.

Eten en Sauvignon Blanc

Omdat de wijn zo fris is, past het ook goed bij eten met veel zuren. Denk bijvoorbeeld aan tomaten in een salade of juist een gazpacho. Ook een stuk zeebaars met tomaten van de gril is een geweldige combinatie. Net als veel andere visgerechte eigenlijk. Al helemaal wanneer er een wat zuurdere dressing, saus of bijgerecht bij geserveerd wordt. Bij de borrel serveer je een stuk geitenkaas naast het glas Sauvignon Blanc. Crottins de chavignol is de ultieme combinatie met een glas Sauvignon uit de Loire.

Online Sauvignon Blanc kopen

Of je nu een Sauvignon Blanc wil uit Frankrijk, Chili, Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland. Het is allemaal online te vinden. Wijn kopen is op die manier hartstikke handig. Sommige webwinkels, zoals de Wijnbeurs, hebben ook Sauvignon Blanc wijnpakketten. Daar zitten verschillende flessen wijn in van deze druif uit verschillende landen. Leuk dus om te proberen en te kijken uit welk land jij Sauvignon Blanc het lekkerste vindt.