thermen

Spa etiketten, hoe moet je je gedragen?

Als je het meeste uit je spa dag wilt halen, zorg dan dat je deze tips volgt! Vooral voor de mensen die nog weinig ervaring hebben met de spa is het handig deze tips te volgen, maar ook voor de ervaren spa ganger kan het natuurlijk geen kwaad om nog even herinnerd te worden aan welke etiketten er allemaal zijn.

Zorg dat je de juiste spullen bij je hebt

Veel spa’s faciliteren een badjas en slippers. Ook is er meestal shampoo en douchegel aanwezig. Dit is alleen niet in alle gevallen zo. Check dus altijd even of jouw spa dit wel faciliteert.Het zal namelijk erg vervelend zijn als je bij de spa aankomt en je blijkt niet naar binnen te kunnen omdat je niet de juiste spullen bij je hebt. In de meeste gevallen zal je je naakt in de spa begeven, maar veel spa’s hebben een badkledingdag voor de sauna. Op deze dagen mag je gewoon je badkleding aanhouden.

Wees op tijd

Vooral als je een afspraak hebt gemaakt, als je bijvoorbeeld gaat harsen, is het belangrijk dat je op tijd komt. De medewerkers van de spa hebben vaak een strak schema. Als jij dus te laat komt betekent dit dat jouw afspraak korter duurt of dat degene na jou langer moet wachten.

Wees stil

Mensen gaan naar de spa voor hun rust. het is dus erg vervelend als er constant mensen hard aan het praten zijn. Je zal dit zelf ook niet leuk vinden, dus zorg dat je anderen hiermee ook niet tot last bent. Zo kan iedereen genieten!

Hopelijk heb je nu een beter idee van hoe je moet gedragen in de spa. Het belangrijkste is gewoon om rekening te houden met je medemens, zodat iedereen kan genieten van zijn of haar dag, veel plezier!