studeerpil

Vijf suggesties over hoe je het vermogen van het geheugen kunt vergroten


Krijg met deze eenvoudig te gebruiken software voor het trainen van de hersenen extra hulp om het geheugen te vergroten.

Lees verder: Werkt de Studeerpil?

We hebben onze geheugen nodig om in ons dagelijks leven te kunnen functioneren. Zonder dat kunnen we ons geen feiten, wat we hierna gaan doen of belangrijke gebeurtenissen die in ons leven hebben plaatsgevonden, herinneren. Omdat het geheugen zo belangrijk is voor het dagelijks leven, moet je je afvragen wat je kunt doen als je hier problemen mee hebt. De vijf onderstaande ideeën kunnen helpen om je te laten zien hoe je je geheugencapaciteit kunt vergroten.

1. Vermijd bepaalde voedingsmiddelen

Er zijn sommige voedingsmiddelen, die geweldig zijn voor het verbeteren van het geheugen. Vis is één van deze voedingsmiddelen. Andere zijn fruit, chocolade met een hoog cacaogehalte, groenten, zuivel en havermout. Dit komt omdat ze laag op de glycemische index (GI) staan. Voedsel met een lage GI wordt langzamer door je lichaam verteert en het helpt om je geheugen constant actief te houden.

Sommige soorten voedsel en dranken doen het tegenovergestelde voor het geheugen. Deze voedingsmiddelen bevinden zich aan de andere kant van de GI. Hoewel een beetje geen kwaad kan, kunnen alcohol, frisdrank, wit brood en suikers het geheugen verminderen. Dus het verminderen van de hoeveelheid van deze voedingsmiddelen in één dieet kan het geheugen vergroten.

2. Blijf fysiek actief

Omdat je tijdens het sporten de bloedstroom van je lichaam verhoogt, verhoog je ook de bloedstroom naar je hersenen. Dit kan het geheugen helpen. Als je voortdurend actief blijft, zullen je hersenen dat ook doen.

3. Train je geest

Puzzels, zoals kruiswoordpuzzels en videogames, kunnen het geheugen verbeteren. Door “de geest te trainen” kun je de prestaties voor andere taken verbeteren. Het verbeteren van vaardigheden met puzzels suggereert verbetering van het geheugen en de hersenfunctie.

4. Gebruik supplementen

Omega 3-vetzuren kunnen het geheugen helpen. Ze verbeteren specifiek de hersenfunctie, de focus en de communicatie tussen de hersencellen. Vis bevat deze zuren, evenals visolie- en lijnzaadoliesupplementen. Andere supplementen voor het geheugen zijn Ginko biloba, foliumzuur en salie-olie.

5. Krijg voldoende slaap

Als je voldoende slaapt, zal je geheugen beter werken. Slaap en ontspanning helpen je hersenen goed te functioneren. Rust-, meditatie- en ademhalingsoefeningen verbeteren ook het geheugen.

Krijg met deze eenvoudig te gebruiken software voor het trainen van de hersenen extra hulp om het geheugen te vergroten.

Lees verder: Werkt de Studeerpil?