Leuk puzzelplezier met een diamond painting

Wanneer jij iemand bent die houdt van puzzelen is de kans bijzonder groot dat je er door de jaren heen voor hebt gekozen om reeds heel wat verschillende puzzels te maken. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, maar mogelijks ben je wel eens toe aan een nieuwe uitdaging. Dat valt zeker te begrijpen. In dat geval kan het mogelijks interessant zijn om even te kijken in de richting van zogenaamde diamond paintings. Ook dit is eigenlijk een soort van puzzel, maar dan wel één waarbij gebruik wordt gemaakt van steentjes en niet van puzzelstukken. Wil jij ook graag ontdekken welk leuk puzzelplezier er jou te wachten staat met een diamond painting? Lees dan snel verder en ontdek er alles over hier op deze pagina!

            Is een diamond painting een echte puzzel?

De eerste vraag die veel mensen zich stellen is of een diamond painting nu eigenlijk echt gewoon een puzzel is of niet. Het antwoord op die vraag is ja en neen. In eerste instantie is een diamond painting inderdaad een soort van puzzel omdat ze het mogelijk maakt om verschillende steentjes in een bepaald patroon te leggen. Wanneer je dat patroon volgt zal je na afloop kunnen vaststellen dat er een mooie afbeelding tot stand komt. In principe is het mogelijk om een diamond painting zo moeilijk te maken als je zelf wil. Dit maakt ze lekker uitdagend voor iedereen, ongeacht de ervaring waar je reeds over beschikt met puzzelen.

            Wat heb je nodig om een diamond painting te kunnen maken?

Wanneer je graag aan de slag wil gaan met het maken van een diamond painting zal je er uiteraard rekening mee moeten houden dat je verschillende zaken in huis zal moeten hebben. In principe wordt alles wat je nodig hebt geleverd samen met het diamond painting pakket dat je hebt aangekocht. Wel is het belangrijk om op voorhand te controleren of je in huis reeds over een bepaald pincet beschikt. Is dat niet het geval? Bestel deze dan zeker mee met je diamond painting pakket. Een pincet is namelijk niet in het pakket terug te vinden terwijl je deze toch wel echt nodig hebt. Andere accessoires die je kan overwegen zijn de volgende:

  • Een roller om de steentjes op het canvas aan te drukken;
  • Een speciale LED lichtpad om je diamond painting bij weinig licht te kunnen maken;
  • Verdeelbakjes of zakjes om de steentjes mee te kunnen sorteren;

            Een diamond painting, puzzelplezier voor iedereen

Een diamond painting biedt in de praktijk puzzelplezier voor jong en oud. Door de jaren heen zijn er ongelofelijk veel verschillende soorten diamond paintings op de markt verschenen. Deze beschikken uiteraard stuk voor stuk over hun eigen, specifieke thema. Ben jij een absolute sportfanaat? Dan heb je de diamond paintings met sportthema voor het uitkiezen. Ben jij iemand die zijn of haar hart heeft verloren aan New York? Dan kan een diamond painting van deze stad een leuke keuze zijn. Ben je op zoek naar een diamond painting om in de kinderkamer op te hangen? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit een groot aanbod aan verschillende mogelijkheden. Het mag dan ook duidelijk zijn, een diamond painting biedt puzzelplezier voor iedereen en alle leeftijden!