Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof

Je bent altijd voorzichtig met je ogen en dus ben je dat ook met zaken die je in je oog doet zoals contactlenzen en lenzenvloeistof. Met je ogen neem je geen risico immers. Draag je maandlenzen, dan ben je aangewezen op lenzenvloeistof. Zonder deze vloeistof zou het dragen van contactlenzen toch een heel ander verhaal zijn.

Lenzenvloeistof koop je tegenwoordig overal

In beginsel moet de vloeistof ervoor zorgen dat het hoornvlies de lens in het oog niet afstoot. Daarnaast echter draag jij je lenzen veel meer comfortabel en zorgt de lenzenvloeistof er nadrukkelijk voor dat de lenzen in je oog schoon en fris blijven. Bovendien is bewezen dat door vloeistof te gebruiken je ogen gezonder blijven. Er is een groot assortiment van vloeistof beschikbaar en niet alleen bij de speciaalzaken.. Ook de vloeistoffen die niet afkomstig zijn uit de speciaalzaak zijn getest en gewoon van uitstekende kwaliteit. 

Schakel bij twijfel een  specialist in

Toen je contactlenzen kreeg is je geadviseerd een bepaalde vloeistof te kiezen en in principe houd jij je daar aan. Als je meent dat je toch echt een andere lenzenvloeistof zou moeten gebruiken, dan doe je dit pas nadat je dit met een specialist besproken hebt. Niet eerder. Heb je de juiste vloeistof gekocht, bewaar dat dan niet bij temperaturen die lager zijn dan vier en hoger dan 25 graden zijn. Wat je zeker ook doet als je een nieuwe fles vloeistof hebt gekocht, is het lenzendoosje weggooien, Bij een flesje vloeistof wordt standaard een nieuw doosje meegeleverd. Gratis uiteraard.

Overweeg eens daglenzen

Met lenzenvloeistof schenk je nooit over. Doe je dat wel, dan kan niet langer de zekerheid geboden worden dat de vloeistof steriel is. En doe je niet steriele vloeistof in je oog, dan weet je bijna zeker dat je te maken krijgt met een infectie aan je oog. Met je ogen moet je nou eenmaal voorzichtig zijn, doe dit soort dingen dus gewoon niet. Voor op vakantie naar een warm land is het dragen van daglenzen het overwegen meer dan waard. Ben jij in een land waar het steeds warmer is dan 25 graden, dan kan een goede werking net altijd gegarandeerd worden. Neme ook daar dus geen risico mee en gebruik daglenzen. 

Geen  enkel oog is hetzelfde

Volgens de boeken is lenzenvloeistof er speciaal voor dat het hoornvlies de contactlens niet afstoot, in werkelijkheid biedt het dus reiniging, comfort en ook gemak. Gemak? Ja, want vaak is het een kwestie van je maandlenzen in de vloeistof leggen en klaar. Hoe gemakkelijk wil je het hebben? Behalve de vloeistof voor harde en zachte lenzen, is er ook een alles in een vloeistof beschikbaar; deze pas je bij beide lens soorten toe. Verder is bekend dat de meer fasen vloeistof een vloeistof is die beter reinigt dan de gemiddelde lenzenvloeistof. Contactlenzen en lenzenvloeistof; het is maatwerk. Dat om de simpele reden dat geen enkel oog hetzelfde is. Experimenteer nooit zelf en schakel bij twijfel een specialist in.