Himalaya Zoutlampen kopen

Himalaya zoutlampen met ioniserende werking

Net als in de jaren 70 en 80 zijn de Himalaya zoutlampen weer veel verkocht. Over de werking van de zoutlampen is ook steeds meer duidelijk en deze lampen met een hoog geconcentreerd zoutgehalte hebben wel degelijk een luchtzuiverende werking. Hoe dat komt?

Hoe werkt een Himalaya Zoutlamp?

Ten eerste, de zoutkristal lampen zijn in verschillende maten en gewichten verkrijgbaar. In het algemeen valt te stellen: hoe zwaarder de lamp hoe meer zout deze bevat en daardoor meer effect sorteerd. Het zout zorgt namelijk voor een ioniserende werking.
Doordat de lamp warm wordt trekt het moleculen en atomen (ionen) aan uit de lucht naar het oppervlak. Daar verbreekt het condensatieproces de lading tussen positieve en negatieve ionen. Vervolgens kunnen de negatieve ionen weer de lucht in stromen, terwijl de positieve ionen geclusterd op de lamp blijven liggen.

Wat heb je aan negatieve ionen?

Overal in de atmosfeer zijn ionen aanwezig, dit zijn atomen en moleculen. Deze kunnen positief of negatief geladen zijn. In een natuurlijke omgeving is de balans in evenwicht of vindt je meer negatieve ionen. Dat komt omdat de negatieve lading ontstaat in natuurlijke omgevingen, zoals bij watervallen, branding en onweer en in bossen en parken. Positief geladen ionen ontstaan veelvuldig in omgevingen met veel elektrische apparaten, huisstof, wifi signalen en mobiele telefoonverbindingen. Een overschot aan positieve ionen kan negatieve effecten hebben op de gemoedsrust en ademhaling. Om deze negatieve actoren uit de lucht te halen wil je dus meer negatieve ionen in de lucht.

Himalaya Zoutkristal lamp kopen

Is je interesse gewekt? Dan kun je het eens proberen. Baat het niet, dan schaadt het ook niet. En bovendien heb je direct een sfeervolle decoratieve lamp met warme kleuren in huis die er mooi en uniek uitziet. Je kunt originele Himalaya zoutlampen kopen met hoog geconcentreerd zout  bij VanKaarstotServet, de grootste sfeerwinkel online. In deze webshop kun je daarbij allerlei andere mooie sfeerartikelen kopen voor huis en tuin. Bovendien geniet je van een snelle levering, lage prijzen en de beste persoonlijke service. Ga jij ook voor een Himalaya Zoutlamp?