Goede basics waar je jarenlang plezier van hebt

Goede basics waar je jarenlang plezier van hebt

Fast fashion is niet langer iets geks, het is een begrip geworden. Het wordt ons ook erg lastig gemaakt. Met shirtjes, blouses en broeken voor een paar tientjes lijkt de verleiding telkens te winnen. Het wordt tijd dat we weer kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit. Wij leren je hoe je goede basics koopt waar je jarenlang plezier van hebt.

Bang om geld uit te geven?

Vroeger was een blouse van veertig euro de normaalste zaak van de wereld. Wanneer we nu een blouse uit de schappen halen en we zien dat er een prijskaartje met veertig euro aan hangt, hangen we het snel weer terug. We zijn bang geworden om geld uit te geven aan kwaliteit. Want waarom één item kopen als je van hetzelfde geld ook vier items kan kopen?

Denk nog eens na. Hoe lang heb je plezier gehad van deze items? Vaak zijn dit shirts en blouses waar je maar een paar maanden plezier van hebt. Dat terwijl je van die ene blouse jarenlang plezier kunt hebben. Luisa Cerano en Marc Cain zijn daarin echte uitblinkers. Kwaliteit gaat altijd boven kwantiteit.

Zo shop je de beste basics

‘Basics’ zijn voor iedereen anders. Niet iedere vrouw draagt namelijk een blazer of een klassieke, witte blouse. En andere vrouwen voelen zich simpelweg niet comfortabel in een stijlvolle kokerrok, terwijl dat voor anderen een echte must in de garderobe is.

Gelukkig zijn er ook echte basics, zoals hemdjes en t-shirts, die iedere vrouw draagt. Hoe je daarvan de kwaliteit controleert? Vaak voel je het al aan de stof. Probeer een hemdje eens wat te stretchen. Bij goede kwaliteit stoffen ‘veert’ de stof weer terug in zijn normale vorm. Bij hemdjes van slechte kwaliteit zal de stof gelijk uitgerekt blijven totdat het weer uit de was komt.

Bij blouses is het ook goed om te kijken naar de stof. Veel blouses bij fast fashion winkels zijn gemaakt van polyester. Ga op zoek naar blouses die gemaakt zijn voor katoen (of waarvan een groot deel katoen is). Het valt niet alleen mooier, het staat ook chique en de stof blijft veel langer mooi. Goedkoop blijft namelijk altijd duurkoop.