Gezonde maaltijden aan huis voor ouderen

De meeste mensen staan niet echt stil bij hun gezondheid, tot het moment dat ze zelf iets mankeren. Vanaf dat moment bedenken ze zich pas dat gezond zijn niet altijd even vanzelfsprekend is. Je kunt je gezondheid bevorderen door een gezonde levensstijl aan te houden, maar ook dan zul je niet tegen elke ziekte beschermd zijn. Tegenwoordig zijn er wel diverse middelen om ziektes te voorkomen en te genezen, waardoor we langer gezond zullen blijven. Zie ook wat de ANBO schrijft over senioren bewust met gezondheid bezig.

Wat is een gezonde levensstijl?

Een gezonde levensstijl is een manier van leven met een verantwoord voedingspatroon, voldoende beweging en voldoende slaap. Een verantwoord voedingspatroon bestaat uit een goed evenwicht tussen eiwitten, koolhydraten en vetten, voldoende vitamines en mineralen en minimaal 1,5 liter water per dag. Probeer er ook op te letten dat je de koolhydraten zoveel mogelijk uit vezels haalt en zo min mogelijk uit suikers. Voldoende beweging is elke dag ongeveer een half uur bewegen. Je kunt dan het beste kiezen voor een sport die je leuk vindt. Het aantal uren slaap waaraan een mens behoefte heeft verschilt per individu, maar het is het beste om tussen de 6 en 10 uur te slapen per nacht. Gematigd alcoholgebruik en niet roken dragen ook bij aan een gezonde levensstijl.

Als je een gezonde levensstijl aanhoudt, zal je weerstand hoger worden. Dit betekent dat je minder vatbaar zult zijn voor lichamelijke en geestelijke en minder kans dat je ziek gaat worden. Maar dat is niet het enige! Een gezonde levensstijl zorgt ook voor meer energie en een gelukkiger leven. Daarnaast kan het je ook zeker helpen als je wilt afvallen!

De basis: een gezonde maaltijd

De basis voor een gezonde levensstijl is gezonde voeding. Voor veel ouderen is het lastig om elke avond weer een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het doen van boodschappen en het koken kan intensief zijn. Om die reden maken veel senioren gebruik van een speciale maaltijdservice. Populaire aanbieders hiervan zijn onder andere Apetito, Uitgekookt, Food Connect en Maaltijdservice.nl. Een dergelijke aanbieder bezorgt 1 of 2 keer per week koel-, of vriesverse maaltijden die ouderen zelf kunnen opwarmen. De kant-en-klaar maaltijden voor ouderen zijn nu een stuk gezonder dan 10 jaar geleden. De gerechten bevatten over het algemeen weinig zout, vet en andere kunstmatige toevoegingen.

  • Kant-en-klaar maaltijden speciaal voor senioren
  • Volop groenten en belangrijke vitamines
  • Eenvoudig op te warmen in oven of magnetron
  • Elke week keuze uit verschillende maaltijden
  • Geen abonnement, u zit nergens aan vast
  • Verschillende manieren om te bestellen: papieren bestellijst, telefonisch of online