Duurzame oplossingen voor relatiegeschenken

“Denk om het milieu!” is iets wat iedereen tegenwoordig roept. Letterlijk dan wel figuurlijk. Of dit aspect jou als ondernemer iets doet, maakt eigenlijk niets uit. Wie niets aan duurzaamheid doet vandaag de dag, hoort er al haast niet meer bij. Relatiegeschenken zijn een prima manier om te laten zien dat je om het milieu (en daarmee om de mening van je doelgroep) geeft. Het is een relatief goedkope en toch erg effectieve manier. Wat kun je dan allemaal bedrukken met je logo en weggeven, zonder dat je het milieu te veel belast? We geven je wat tips hoe je toffe producten vindt, die ook nog eens duurzaam zijn.

Katoen moet je doen!

Katoenen tassen bedrukken is een goede optie. Een leuke weggever (al dan niet gevuld met goodies), maar kan ook gaaf zijn om bij aankoop van (actie)producten de spullen in mee te geven. Bij de productie van katoen is weliswaar veel land en water nodig, wat het op het eerste gezicht misschien niet zo milieuvriendelijk doet lijken. Maar ten opzichte van plastic tassen is katoen een enorme goeddoener. Het is een natuurlijk materiaal en gaat lang mee. Een plastic tas gooi je weg, maar een katoenen tas gebruik je keer op keer opnieuw. Tegenwoordig wordt er een hoop gerecycled. Ook met katoen gebeurt dit. Heb je gerecycled katoen, dan ben je natuurlijk helemáál verantwoord bezig!

Waar is het van gemaakt?

Staat de winter voor de deur, dan wil je uiteraard een passende weggever. Ondanks dat de aarde opwarmt, kan het behoorlijk koud zijn. Daarom kan mutsen bedrukken een effectieve optie zijn. Wil je ook hierin duurzaam bezig zijn, kijk dan naar het materiaal. Acryl is hierin een veelgebruikt materiaal, dat vaak in elkaar gebreid zit. Daarbij zijn allereerst geen vervuilende middelen zoals lijm gebruikt. Daar komt bij dat bij de productie van acryl geen land gebruikt wordt en de CO2-uitstoot en het waterverbruik relatief laag zijn. Precies hetzelfde geldt overigens voor polyester en elastaan.