3d printer

De pluspunten van Ultimaker 3D printers

Ultimaker heeft als fabrikant van 3D printers veel goodwill gekweekt. Dat komt door de werkwijze van deze fabrikant. Door de printers toegankelijk en toepasbaar te maken voor iedereen op elk moment. Dat maakt dat deze 3D printer geschikt is voor allerlei soorten werkzaamheden. Daarom is het zeker ook aan te raden om eens goed te kijken welke mogelijkheden er allemaal liggen. Aan de hand daarvan kan je dan ook de keuze bepalen. Dit is zowel voor de kunstenaar, de ontwerper, de hobbyist als de ondernemer een aantrekkelijke zaak. Let dan op de volgende zaken die een rol spelen.

Zelf de printer opbouwen
Wanneer naar de sterke kanten van de modellen van Ultimaker wordt gekeken, dan is dat in eerste plaats de manier waarop je er zelf mee omspringt. Dat komt doordat de fabrikant voor het zogenaamde zelfbouwprincipe kiest. Dat betekent dus dat je zelf de mogelijkheid hebt om de printer op te bouwen. De elementen die je nodig hebt kan je dan zelf op de printer bouwen Dat betekent dus ook dat je de printer kunt aanpassen aan elke vorm van gebruik, maar ook aan elk budget. Daardoor is er vooral op de lange termijn ook een kostenvoordeel uit te halen.

Nieuwe uitvindingen eraan toevoegen
Het zelfbouwprincipe van Ultimaker zorgt er ook voor dat je kunt zorgen dat de printer altijd aan de nieuwste eisen voldoet. Het is namelijk zo dat niet steeds een nieuw model ontwikkeld wordt. Er wordt juist voor gezorgd dat de bestaande printer verder te ontwikkelen is. Dat kan worden gedaan door de add-ons hiervoor te gebruiken. Daardoor is in theorie de 3D printer verder altijd te gebruiken. Er is geen nieuwe investering in een nieuw model nodig omdat de oude niet langer voldoet. Dat is vooral uit kostenoogpunt ook heel aantrekkelijk te noemen. Dit maakt de keuze makkelijker.

Voor wie geschikt?
Voor wie is de 3D printer van Ultimaker eigenlijk geschikt? Daarop is geen sluitend antwoord te geven. Dat komt vooral doordat de printer zo breed inzetbaar is. De manieren van gebruik variëren van productie door ondernemers, tot allerlei vormen van design en ontwerp van ontwerpers, architecten en kunstenaars. Dat de printer gemakkelijk uit te breiden is speelt mee. Doordat de printer zo’n breed publiek aanspreekt is ook te zien dat de kwaliteit zeer hoog is. De details in ontwerpen worde bijvoorbeeld altijd zeer goed weergegeven. Dat maakt het juist ook zo aantrekkelijk om juist met dit model te willen werken.