De aarde veranderd

Het lijkt een steeds groter begrip te worden in Nederland; duurzaamheid. Steeds meer mensen hechten er waarde aan en lijken meer betrokken te zijn met wat er om ons heen gebeurt. Dat is ook zeker nodig. De aarde warmt op, en dit werpt zo zijn vruchten af. Of eigenlijk geen vruchten. Doordat wij niet zuinig omgaan met de grondstoffen die de wereld ons biedt, gaat het als maar slechter. We kopen plastic tasjes die we na een half uur weer weggooien. We laten met zijn allen een hoop afval achter. Ook de uitlaatgassen worden een groter probleem. Op deze manier gaat de aarde slecht achteruit.

Duurzame oplossingen

Er moet dus een hoop veranderen willen we de wereld nog kunnen redden. Ik neem aan dat iedereen zijn kinderen en kleinkinderen een veilige en schone plek op aarde gunt. Daarom moet er het een en ander veranderen in onze levensstijl. Zo kan het gebruiken van een pellet boiler in plaats van een cv-ketel al een stuk helpen. De pellets zijn gemaakt van houtsnippers die overblijven uit zagerijen, deze worden erna samengeperst. Het is dus afval dat nuttig wordt hergebruikt. Een andere duurzame oplossing is zonnepanelen kopen. Naast het feit dat het beter is voor het milieu, zijn zonnepanelen op lange termijn goedkoper. Met zonnepanelen maak je groene stroom waar je je hele huis mee kunt voorzien. Wanneer je stroom over hebt kun je hier zelfs geld voor terug krijgen. Een andere manier om duurzaam bezig te zijn is het vervangen van oude lampen door led verlichting. Hiermee bespaart u niet alleen veel energie maar u bespaart ook veel geld.

Alle kleine beetjes helpen

Vaak voelt men zich niet aangesproken als het gaat om het veranderen van de eigen levensstijl om de vervuiling van het milieu tegen te gaan. Dit komt vaak omdat men denkt dat ze er in hun eentje voor staan. Maar het veranderen van de wereld begint immers bij u zelf. Er zijn zoveel manieren die bijdragen bij het helpen van de natuur zodat onze kleinkinderen ook kunnen genieten van de natuur.