Bewust uitje in Amsterdam: varen met Ecoboats

Amsterdam, Nederland, Schepen, Boten, Kanaal, Water

Als je een dagje uitgaat in Amsterdam, kun je een rondvaartboot of ander soort boot nemen die voortbeweegt op fossiele brandstof. We weten echter allemaal dat de voorraad fossiele brandstof redelijk snel uitgeput zal raken. Tevens zorgt de verbranding voor de uitstoot van CO2, wat zorgt voor de opwarming van de aarde. En ja, dat willen we niet, want dat maakt de aarde onleefbaar voor het leven dat er nu op te vinden is. Dit zal moeten worden overwogen in alledaagse keuzes, dus ook als je er een dagje op uit wilt. Gelukkig zijn er bij Eco Boats Amsterdam elektrische sloepen te huur, waarbij gebruik wordt gemaakt van groene stroom!

Zelf varen

Nog een leuke bijkomstigheid is dat je de mogelijkheid hebt om het vaartuig zelf te bevaren, mits je achttien jaar of ouder bent en nuchter bent en blijft. Verder dien je je te houden aan de vaarregels. Je krijgt een kaart mee en je kunt zelf je route bepalen. Als je het leuk vindt, kun je hiernaast een speurtocht meekrijgen. Dit is vooral leuk kinderen mee te vermaken.

Meer tips

Een sloep huren in Amsterdam en heerlijk door de Amsterdamse grachten varen is al een leuke bezigheid op zich. Iets lekkers te eten en drinken hebben maakt het helemaal compleet. Dit kan de Eco Boats ook verzorgen. Je kunt uiteraard ook je eigen consumpties meenemen. Om het bewuste aspect compleet te maken, zou je kunnen kiezen voor veganistische hapjes en drankjes. Veganistisch voedsel laat immers een minimale ecologische voetafdruk achter en is lief voor de dieren. Vergeet niet dat de kapitein wel nuchter moet blijven. Heeft niemand zin om nuchter te blijven? Vraag dan bij het reserveren of het mogelijk is om een kapitein van Eco Boats.
Wil je zelf zo’n vermakelijk en milieuvriendelijk dagje weg? Kijk dan op https://ecoboatsamsterdam.com/ en boek om jezelf te verzekeren van een sloep!