Bewust omgaan met je gezondheid

Bijna iedereen vindt zijn gezondheid erg belangrijk, maar niet iedereen gaat er altijd even bewust mee om. We zijn er te druk voor, hebben er geen zin in of vergeten het soms simpelweg. Daarom geef ik je in dit artikel een aantal tips om bewuster met je gezondheid om te gaan.

Krijg geen spijt – plan je gezondheid

Bij gezondheid werkt het niet anders dan bij andere belangrijke dingen. Als je iets wil bereiken zul je het moeten plannen. Iedereen is druk en vaak zijn we geneigd om zaken uit te stellen, bijvoorbeeld ons halfjaarlijkse bezoek aan de tandarts. Door het simpelweg te plannen kun je het ten eerste niet vergeten en heb je voor jezelf ook een stok achter de deur. Het helpt ook om bepaalde dingen elke dag te plannen totdat je geen geheugensteuntje meer nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het tandenpoetsen: dit vergeet je ook niet omdat je het gewoon elke dag twee keer doet.

Met uitstel krijg je die blessure wel

Wat we ook vaak zien is dat mensen een bepaalde klacht hebben, maar deze ondanks de pijn en last die ze ervan hebben het toch uitstellen om er wat aan te doen. Het mooiste voorbeeld is natuurlijk bij fysiotherapie. Je loopt al een aantal weken scheef en eigenlijk weet je ook wel dat iets niet helemaal goed is. Toch verzaak je het om de telefoon te pakken om je te laten behandelen door een fysiotherapeut. Door het uit te stellen ga je steeds meer compenseren en is de wachten totdat het echt mis gaat. Het beste is om bij aanhoudende klachten meteen een afspraak te maken, zodat er direct wat aan gedaan kan worden.

Doe niet duur zet die pan op het vuur


Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar door gezond te eten kun je jezelf al een snelle gezondheidsboost geven. Als je gezond eet ben je over het algemeen blijer, zelfverzekerder, energieker en ervaar je minder stress. Daarnaast kan het ook nog flink wat geld schelen. Elke dag eten bestellen loopt op de lange termijn flink in de kosten en is vaak ook nog ongezond. Gezond eten is ook niet altijd goedkoop, maar door slim te shoppen kun je alsnog voor relatief weinig geld heel gezond eten.