Kleding een nieuw leven geven

Het is in de afgelopen jaren steeds normaler geworden voor veel mensen om voor elk seizoen een nieuwe garderobe aan te schaffen. Dit is een trend die slecht is voor het milieu en de werkomstandigheden van arbeiders in derdewereldlanden. Hierom moeten we er dan ook met zijn allen voor zorgen dat het stopt. Er moet een manier worden bedacht om te zorgen dat kleding langer gebruikt wordt en het niet na één seizoen in de kringloop beland.

Een oplossing voor deze trend zou kunnen zijn om kleding naar een tweedehands winkel te brengen. Ook zou het een optie zijn om kleding online te verkopen. Hierdoor kunnen kledingstukken een tweede leven krijgen bij een andere eigenaar. Kleding weggeven aan mensen die weinig geld te besteden hebben zou ook kunnen. Hierdoor geef je deze mensen een extraatje in de maand en kunnen kledingstukken worden hergebruikt.

Naast het weggeven of verkopen van kleding kun je ook de naaimachine erbij pakken. Zo kunnen creatieve mensen nieuwe kledingstukken maken van meerdere oude kledingstukken.  

Een andere optie is om kleding op te knappen. Dit kan bijvoorbeeld erg goed bij leren kleding. Een leren jasje of een paar suede schoenen heeft snel de neiging om lelijk te worden van bijvoorbeeld een regenbui of verkeerd gebruik van deze artikelen. Suede laarzen verven gaat makkelijk en is een goede oplossing om te zorgen dat je geliefde suede laarzen weer in een goede staat verkeren. Een andere optie is om leerverf te gebruiken voor een leren jasje. Dit kan ervoor zorgen dat de lelijke plekken op het leren jasje vervagen. Het gebruiken van leerverf en suedeverf op leren en suede kledingstukken is een stuk goedkoper dan het vervangen van deze kledingstukken. Een flesje leerverf kost zes euro. Dit is een hele goede oplossing tegen de toegenomen trend van het dragen van kleding voor één seizoen!


Bedrijfskleding

voor de beste snickers werkkleding ga je naar 71WorkX.nl