Wedding

Bruidsjurken voor de vollere bruid: 4 tips!

Voor de een is een trouwjurk kopen een droom die uitkomt, terwijl het voor de ander soms stressvolle situaties kan opleveren. De druk om de juiste trouwjurk te vinden ligt erg hoog en voor vrouwen met een maatje meer kan het soms extra lastig zijn om de juiste jurk te vinden. De meeste trouwjurk collecties worden vaak geshowd op paspoppen met maatje 36. Maar laten we eerlijk zijn, de gemiddelde Nederlandse vrouw heeft maatje 42 of meer. Gelukkig hebben steeds meer bruidszaken trouwjurken in grote maten en kun je er met behulp van onderstaande tips absoluut fantastisch uitzien!

Benadruk je sterke punten

Het is vooral belangrijk om je schoonheid en sterke punten uit te vergroten. Heb je mooie volle borsten? Deze komen mooi uit in een bruidsjurk met een halter of bandjes. Dit geeft ook wat extra ondersteuning. Heb je brede heupen maar wel een smalle taille? Kies dan voor een A-lijn bruidsjurk. Dit model accentueert je taille en verbergt juist je heupen.

Ga voor een wat dikkere stof

Het is beter om niet voor een al te dunne stof te kiezen. Als die verkeerd valt, kan dit heel erg tekenen. Kies daarom voor een jurk met een wat dikkere stof, zodat niet alle vormen van het lichaam door de jurk heen te zien zijn.

Koop een jurk die goed past en lekker zit

Het is verleidelijk om een trouwjurk te kiezen waarin je er super mooi uitziet, maar die stiekem helemaal niet lekker zit. Bijvoorbeeld dat het lijfje eigenlijk te strak zit, maar je lijnen hierdoor wel beter uitkomen. Of omdat je denkt dat je nog wel wat kilo’s kwijt raakt voor de grote dag. Doe het niet! Onthoud goed dat je deze jurk een volle dag aan moet en erin moet kunnen zitten, dansen en belangrijker nog: ademen. Het laatste wat je dan wilt is dat je je niet lekker voelt, omdat de jurk te strak zit!

Let nooit op de maat

Kun jij onzeker worden van de maat die je nodig hebt? Houdt er dan rekening mee dat trouwjurken klein kunnen uitvallen. Als je normaal maat 42 hebt, dan kan het best zijn dat je in bruidsjurken maat 48 nodig hebt. En nee, dat is niet omdat je bent aangekomen. Bruidsjurken vallen simpelweg gewoon vaak klein uit. Kijk dus nooit naar de maat!