Biologische winkel
Sinds ik ben gaan studeren in Amsterdam merk ik om mij heen dat steeds meer mede studenten bezig zijn met ecologisch verantwoorde voeding. Het is niet zo dat ze allemaal massaal aan de biologische voeding zijn gegaan, want dat is simpelweg duurder. Wat ik wel merk is dat mijn medestudenten flexitariër, vegetariër of veganist worden. Ze zijn bewuster gaan leven, hebben veel planten om zich heen en kopen ook geen plastic tasjes meer bij de supermarkt.
Het lijkt erop dat deze generatie steeds meer het besef heeft dat we maar één wereld hebben die we door moeten geven aan volgende generaties. Na alle gesprekken over dat vlees eten praktisch het einde van de wereld betekent, ben ik toch ook redelijk overtuigd geraakt. Ik begon met het verminderen van vlees eten en ben gaan kijken of ik mijn werk ook kon afstemmen op milieuvriendelijkheid. Ik wilde graag in een biologische supermarkt werken en heb uiteindelijk gesolliciteerd op een winkel vacature in Amsterdam.
Ik had al ervaring in de detailhandel, waardoor ik direct werd aangenomen en al snel mijn werkzaamheden goed kon uitvoeren. Ik leerde een hoop over de verschillen tussen biologisch en niet biologisch eten. Waar de producten vandaan komen, wat het eten gezonder maakt en waardoor gerechten lekkerder zijn als ze biologische producten bevatten.
Daarnaast zorgde werken in een winkel en specifiek in een biologische winkel, dat ik mensen ontmoette die dezelfde visie delen. Biologisch en gezond eten voor een gezondere wereld. Ik leerde de klanten echt kennen, maakte zelfs nieuwe vrienden en we hadden vaak interessante gesprekken in de winkel. Niet alleen klanten maar ook mijn collega’s deelde dezelfde visie. Het werken samen was leuk en we spraken vaak ook af buiten werk. We kookte vaak biologisch voor elkaar en deelden recepten uit.
Kortom, door te gaan werken in een biologische supermarkt kon ik mijn consumptiegedrag op een ecologische manier verbeteren. Ik kreeg er een hoop vrienden bij, verdiende geld en leerde heerlijke nieuwe recepten kennen.