Hygiëne

Zeven tips voor het verhogen van je persoonlijke hygiëne
Je persoonlijke hygiëne is elke dag weer belangrijk. Niet alleen voor je gezondheid en uiterlijk, maar ook voor je omgeving. Door de volgende tips ter harte te nemen en gelijk in de praktijk tot uiting te brengen, verhoog je je persoonlijke hygiëne.

  1. Zorg ervoor dat je een nagelknipper in huis hebt. Je nagels met een schaar knippen, zorgt ervoor dat de lagen die in je nagels bestaan afbreken. Door met een nagelknipper je nagels bij te werken, houd je je nagels in goede conditie.
  1. Gebruik deodorant met mate. Een teveel aan deodorant houdt het transpireren wel tegen, maar verhindert tegelijkertijd dat het lichaam de gifstoffen kan kwijtspelen en kan afkoelen.
  1. Scheer en knip je haren (echt al je haren) bijtijds. Door je okselhaar en schaamhaar kort te houden of zelfs helemaal af te scheren, wordt een ophoping van bacterieën voorkomen. Daarnaast vermijd je het verspreiden van een vies geurtje.
  1. Neem je rust. Niet alleen een goede nachtrust zorgt voor meer energie overdag. Ook het inlassen van een dagelijks rustmomentje zorgt voor meer energie. Door eenmaal per week een langdurig ontspanningsmoment in te lassen, kom je helemaal tot rust.
 1. Poets je tanden goed en op tijd. Door eenmaal daags je tanden 3 tot 5 minuten te poetsen, vergroot je je mondhygiëne. Toch wordt aangeraden om na iedere maaltijd je tanden te poesten.

  2. reinig het sanitair goed na het uitvoeren van de bovenstaande stappen. op zoek naar een goede sanitairreiniger? bekijk het eens bij facilitystore.com