Gemak dient de moderne man

De moderne man van nu leeft een druk bestaan. Naast de normale werkuren besteedt hij ook de nodige tijd aan vergaderingen, bijeenkomsten, workshops recepties enzovoort. Het is voor hem belangrijk om bij al deze gelegenheden er toch tip top uit te blijven zien, de hele dag door. Zakenreizen duren ook vaak meerdere dagen. Daardoor is er geen gelegenheid om je overhemd tussendoor te wassen en te strijken. Hieronder vind je tips over hoe je overhemden kreukvrij meeneemt en zelfs geen strijkijzer nodig hebt. Op elk moment van de dag zie jij er picobello uit en kom je stralend voor de dag.

Overhemden opvouwen doe je zo

Als je op zakenreis gaat of op vakantie neem je uiteraard meerdere overhemden mee. Die wil je uiteraard op de plaats van bestemming zo uit je koffer kunnen pakken en aandoen. Niemand heeft zin om net voor een belangrijke vergadering eerst nog te staan hannesen met een strijkijzer. Als je thuis alvast zorgt dat de overhemden netjes in je koffer gaan voorkom je daarmee al een hoop werk. Als eerste begin je met het overhemd helemaal dicht te knopen. Daarna draai je het overhemd om en vouwt de zijkanten 1/3 naar het midden.

De mouwen van het overhemd vouw je in de lengte naar binnen. Vouw nu de onderkant van het overhemd en de mouwen deels naar binnen. Als laatste vouw je het overhemd nog dubbel tot aan de boord. Een broekriem die je in de boord van je overhemd legt, zorgt dat ook de boord en halsopening mooi strak blijft. Uiteraard is het verstandig om je kleding te vervoeren in een koffer in plaats van in een weekendtas. Een weekendtas is niet stevig genoeg en zo zullen je pas gevouwen overhemden alsnog gekreukt zijn. 

Strijkvrije overhemden

Naast de standaard overhemden bestaan er de strijkvrije of Iron-free overhemden, ideaal voor de moderne man. Zo een overhemd uit je koffer pakken en gegarandeerd kreukvrij! Niet alleen op het moment dat je het overhemd aandoet, maar de hele dag. Ga jij voor een strijkvrij overhemd, let dan bij de aankoop van een overhemd al op de pasvorm en de kwaliteit. Mouwlengte7 biedt de man van nu een groot aantal modellen die gemaakt zijn van de allerbeste materialen en zijn verkrijgbaar in vele kleuren en designs van bekende merken. Sleeve7, Casa Moda, John Miller en van Gils zijn slechts enkele merken uit de uitgebreide collectie. Bovendien zijn de shirts van Mouwlengte7 allemaal voorzien van extra lange mouwen en extra ruimte op de rug. Ideaal voor de man van 1.85 m en langer.