De voordelen van een kunstkerstboom

Al vroeg in het jaar beginnen mensen met de eerste inkopen voor de feestdagen. Vooral kerst zijn feestdagen waar veel mensen helemaal verliefd op zijn. De eerste kerstliedjes worden vaak al in oktober of september opgezet, nog ver voor de vakantie. Ook de kerstspullen liggen vaak al vroeg in de winkel: hier dien je vroeg bij te zijn, want populaire producten zijn binnen een mum van tijd uitverkocht. Vooral kerstbomen kunnen lastig zijn om in te kopen. Een goede kerstboom is erg duur, een goedkope ziet er over het algemeen niet uit. Een oplossing hierbij kan een kunstkerstboom zijn. Wat zijn de voordelen van zo’n kunstkerstboom met lampjes?

Ten eerste is de boom op den duur een stuk goedkoper. Wanneer je zuinig omgaat met de kunstboom gaat deze ontzettend lang mee, zeker zo’n 5 tot 10 jaar. De eenmalige aanschaf van de boom is ongetwijfeld een stukje duurder dan je betaald voor een normale boom, echter koop je een normale boom elk jaar opnieuw. Een kunstboom is dus een investering op de lange termijn.

Nadat je niet elk jaar een nieuwe kerstboom met versiering hoeft te kopen, maakt een kunstkerstboom ook een stuk minder troep. De naalden van de boom laten niet los, en er komt geen boomhars op de vloer, muur of meubels.

Het gewicht van de boom is ten opzichte van een normale kerstboom een stuk voordeliger, de kunstboom is namelijk een stuk lichter. Deze boom kan ook uit elkaar gehaald worden, waardoor het een stuk makkelijker verplaatsen is.

Ook het milieuaspect speelt een rol in de aanschaf van een kunstboom. De originele kerstbomen blijven toch bomen die voor menselijk plezier worden gekapt. Dit gaat ten kosten van de zuurstof die de bomen produceren.

Al met al kleven er een hoop voordelen aan het aanschaffen van een kunstkerstboom. De boom is vrijwel identiek aan een echte kerstboom, enkel van dichtbij en wanneer je naar de voet van de boom kijkt zul je het verschil zien.