De juiste voeding kook je op je buitenkeuken
Je kent het wel, gezond eten is vaak lastiger dan je denkt. In veel voeding zit zout, koolhydraten en verborgen suikers. Vaak willen we gezond eten en denken we op de goede weg te zijn door zelf eten te maken zonder pakjes te gebruiken maar dan blijkt het toch nog ongezond te zijn doordat we allerlei kruiden zouten en suikers toevoegen om eten op smaak te brengen. Vaak proeven we tijdens het eten even en vinden we het als snel zoutloos. Met als gevolg dat we zout toevoegen en we teveel zout binnenkrijgen. We kunnen ook geur als smaak gebruiken. Dit merk je wanneer jekip op houtskool laat garen, dan trekt de geur in het vlees en heb je al heel snel een heerlijk langzaam gegaarde kip.
Natuurlijke smaken
De beste smaak is de meest natuurlijke smaak. Met de juiste kookapparatuur kunnen we smaken laten accentueren door bijv. een barbecue te gebruiken voor de houtskool smaak maar tegenwoordig is bijv. de Big Green egg helemaal hot. Wist je dat je met een green egg al binnen no time een heerlijke gerecht kan klaarmaken zonder al teveel kruiden toe te voegen? Door de hitte en de circulatie van rook komt het eten perfect op smaak. Ze hebben nu ook een Buitenkeuken van Barts Food Factory in omloop om je Green egg op te plaatsen zodat je kunt snijden en eten bereiden tegelijk. Dit is ideaal voor gerechten die wat meer tijd nodig hebben maar ook snelle gerechten. Zo kan je zelfs bitterballen op de barbecue leggen. Door de hitte worden ze extra krokant. Ook vlees is perfect te garen doordat de hitte rond de 400 graden ligt heb je al binnen 1 minuut een perfect stukje vlees. Eet smakelijk!